Главная » 2015 » Май » 1 » Усе, що треба знати про субсидії
08:44
Усе, що треба знати про субсидії

Питання отримання субсидій зараз цікавить багатьох, люди звертаються з проханням роз’яснити моменти щодо призначень компенсаційних виплат у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги. З типовими запитаннями ми звернулися до начальника управління соціального захисту населення Знам’янської райдержадміністрації Алли Іванової.

– Чи потрібно переоформити субсидії тим, хто їх уже отримує?
– Якщо людина користується субсидією 2014-2015 році опалювального періоду, то переоформлювати субсидію не потрібно, перерахунок буде проводитись спеціалістами управління автоматично, без звернення громадянина, якщо умови проживання не змінено.

– Вказується, що людям слід заповнити заяву і декларацію. Чи справді цих документів достатньо?
– Достатньо надати лише заяву і декларацію. Якщо є сумніви щодо доходів минулого року – слід звернутися за довідкою до податкової. Для громадян, які знімають житло (квартири), для оформлення субсидій необхідно додати нотаріально завірений договір оренди житла.

– Отримують заявники субсидію за квітень чи цей місяць у них украдуть?
– За квітень місяць 2015 року субсидія зберігається тим споживачам, які нею користуються в 2014-2015 роках. Нові призначення (за новим порядком) проводяться з квітня, або травня за бажанням громадян.

– Люди, які ніколи не оформляли декларацій і не знають, як це робити , що туди вписувати, про які доходи йде мова?
– Надіслана людям декларація спрощена і відрізняється від тієї, яку заповнюють підприємці, чиновники. У ній нема майнових граф про наявність авто, земельних ділянок, дач та іншої нерухомості. Просто треба записати всі види доходів. Це може бути: зарплата, пенсія, стипендія, гонорар, виплати на дітей, доходи з продажу, здачу майна в оренду житла, в найм і подібне. Усе отримане за рік треба сплюсувати.

– Про штрафи – у яких випадках їх будуть накладати?
– У разі надання неповних даних про отримання доходів назначена субсидія повинна бути повернута у подвійному розмірі, тому слід дуже уважно оформлювати декларацію.

– Родині призначили субсидію, а їхній матеріальний стан погіршився через втрату роботи. Чи може відбутись подання нової декларації та перерахунок розміру субсидій?
– Субсидія призначається на рік, не передбачена процедура якихось змін у подібному випадку.

– Від чого залежить розмір субсидії?
– Розмір субсидії буде залежати виключно від доходів сім’ї. Чим нижчі доходи – тим менше платити. Якщо розмір доходу дорівнює прожитковому мінімуму (1176 грн.), то обов’язкова частка плати складе приблизно 7,5%.

Оксана Войчишина, газета «Наша Знам’янщина», № 17 (24) від 25.04.2015.

Просмотров: 998 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 94
В Богдановке
 
Календарь
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Облоко тегов
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0