Главная » 2012 » Ноябрь » 26 » Знам'янчани вшанували пам’ять жертв Голодомору
22:13
Знам'янчани вшанували пам’ять жертв Голодомору

24 листопада громада міста та району, представники політичних та громадських організацій біля пам’ятного знаку «Жертвам Голодоморів і політичних репресій в Україні», пом’янули українців які були заморені голодом, тортурами, розстріляні тоталітарно-комуністичним режимом в 30-х 40-х роках минулого століття.

У своєму виступі голова Знам’янської міської організації ВУТ «Просвіта» Анатолій Голіков нагадав присутнім про трагічні сторінки історії, коли український народ зазнав міліонних жертв від радянських тиранів, які залишили після себе багато кривавих плям на сторінках нашого минулого. Міжнародне співтовариство вже визнало Голодомор геноцидом.
Олександр Голінько - голова районної організації ВО «Свобода» звернувшись до учасників заходу повідомив про причини та наслідки Голодомору, про постгеноцидний стан нашого суспільства, відсутність національної та соціальної справедливості.
Сергій Василюк, член історичного клубу «Холодний Яр», представник ВО «Свобода» акцентував увагу товариства на консолідації всіх національно-патріотичних та демократичних сил України в питанні недопущення приходу до влади авторитарно-тоталітарних режимів, політика яких направлена на знищення народів через голодомори, репресії та ліквідації прав і свобод громадян.
Сергій Манько, член ВО «Батьківщина», розповів спогади своїх батьків які пережили Голодомор, коли тодішня комуністична влада відбирала продукти харчування у людей, залишивши їх на вірну смерть.
Отець Степан, настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці Української Автокефальної Православної Церкви, провів панахиду за жертвами геноциду українського Народу.

По завершенні панахиди була оголошена хвилина мовчання, після якої присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

Юрій Майборода

  

 


Джерело:http://znk.ucoz.com/

Просмотров: 678 | Добавил: NOD32 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 94
В Богдановке
 
Календарь
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Облоко тегов
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0