Главная » 2015 » Январь » 2 » Про пам’ятник Т.Г. Шевченку у Дмитрівці
14:33
Про пам’ятник Т.Г. Шевченку у Дмитрівці

Прочитав у суботньому випуску «Сільського життя» статтю голови райради Т.Міхайлової про встановлення пам’ятника Т.Шевченку у Дмитрівці. Зацікавило. Почав шукати , що ж саме зачепило таку шановану особу. З труднощами, але все ж таки вдалось через знайомих розшукати примірник газети «Наша Знам’янщина» і статтю в ній «В своїй хати – своя правда…» Прочитав. Потім знову перечитав статтю-відповідь Т.Міхайлової… Бог з ним, з тим пам’ятником, а щодо всього іншого…

«…не вам ставити під сумнів» -як це? а кому? чи не зарозумілись ви там у своїх тепленьких крісельцях настільки, що навіть під сумнів не можна поставити ваше високопоставлене високодуховне рішення потратити народні мільйони? Звичайно ж, хто ми проти вас. Не нас же обирали неодноразово на керівні посади (комуністів теж 5 раз до Верховної Ради обирали), не ми ж щоденно працюємо на благо народу і (модне нині слово) громади. Тільки чомусь ця громада отримує мінімальну заробітну плату, перераховує гроші військовим, збирає одяг, продукти, бронежилети, ковдри, їздить у обдертих холодних автобусах по розбитих дорогах, п’є з колодязів отруєну вашими землекористувачами воду з добривами, оплачує шалені накрутки в аптеках, в обленерго, рахує копійку до копійки, сплачує військові збори, оплачує шалені податки, а ВИ… ви будуєте пам’ятник! за мільйон. Причому порівнюєте його з пірамідами… Невже ви справді вважаєте, що ми мовчазні раби єгипетські? Тоді ви фараони? Якщо Бога за бороду вхопили, то хоч інколи пробуйте – чи є земля під ногами. А щодо Венер там всяких, Мікеланджело і що там вам ще «гугль» підказав – ці твори були зроблені на кошти приватних замовників і в сильних і заможних державах.
Зацікавила фраза «лобіювання інтересів Корчинського». О, то там є якісь інтереси? Я не знаю, хто такий Корчинський, але, виявляється, є його інтереси, а є ще чиїсь? Напишете, чиї, і в чому інтерес? І політика тут ні до чого (чи політиканство – вам видніше з вашого Олімпу досвіду й демократії), тут мова йде про елементарну порядність – не розказуйте нам під час чуми про бенкет. Чи ви з вашим окладом, преміальними та пенсією держслужбовця не вважаєте, що в Україні не дуже легко живеться людям, які фактично вам ці суми (певен, що немаленькі) і виплачують? Чи трохи підзабули, що ваше «незабаром процвітаюча держава» вже тягнеться 23 роки. І не пам’ятниками вона будується, а промисловістю та армією. А полетять ті пам’ятники Шевченку, як і пам’ятники соціальному експериментатору Леніну, якщо наші хлопці програють цю війну. І поки вони воюють із зовнішнім ворогом, то ми повинні воювати тут, в тилу, проти безсмертних фараонів і непохитних олімпійських божків, щоб не бути німими рабами. І саме до цього закликав Великий Художник і Поет, саме про це писав свій пророчий Кобзар.

П.П. Знаменський

Прозорість ідеї будівництва…

Я, мешканець села, Богданівка, Олександр Ткаченко. Виникло бажання висловити свою думку, щодо прочитаної статті «В своїй хаті – своя правда…», надрукованій в газеті «Наша Знам’янщина» від 5.12.2014 року. Я знаю, що не є членом громади дмитрівчан, та хочу, щоб усі люди, які стали очевидцями подій і прагнень депутатського корпусу Знам’янської районної ради створити пам’ятник Тарасу Шевченка знали, що їх рішення вже стало відомо всім! І далеко не всі підтримують їх, адже встановити пам’ятний знак діло святе, але ж не за таку ціну! Все має бути до копійки прозоро, повністю розписаний кошторис і обумовлені роботи, а то виникає враження, що буде будівництво і є проект, а що і скільки буде коштувати – загадка! Так не повинно бути!

Олександр Ткаченко мешканець села Богданівка, вчитель, співак, музикант

Газета «Наша Знам’янщина», № 7 (7) від 27.12.2014.

Просмотров: 1309 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 94
В Богдановке
 
Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Облоко тегов
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0