Главная » 2012 » Август » 22 » Суд над «Гречкою» розпочався з пікету
18:35
Суд над «Гречкою» розпочався з пікету


21 серпня відбулося попереднє слухання господарського суду Кіровоградської області у справі про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації. Позивач – Кіровоградська обласна Партія регіонів, відповідач – дизайнер сайту «Гречка».

На процесі окрім позивачів та відповідачів були присутні журналісти та представники громадськості.
Перед будівлею суду зібралося понад сотня громадян – представників політичних партій та міської громади. Мітингувальники вимагали у Партії регіонів припинити тиск на тижневик Кіровоградська правда та онлайн-журнал «Гречка».

Серед виступаючих – відомі кіровоградські журналісти – Генадій Рибченков та Сергій Запорожан, письменник Максим Кідрук, політики Андрій Табалов та Руслан Андрійко. Представчники політичної партії «Удар», Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та об’єднанної опозиції «Батьківщина» тримали транспаранти скандуючи: «Руки геть від преси, руки геть від «Гречки»».



Ще до початку мітингу до громади несподівано вийшов Сергій Ларін, голова Кіровоградської обласної організації Партії регіонів, який за простим збігом обставин опинився в самому центрі подій. Присутні встигли поставити йому кілька запитань (деталі дивіться на відео).

Господарський суд після попереднього слухання переніс своє засідання, надавши позивачу змогу ознайомитися з відповіддю відповідача і підготувати свою позицію.

Як розповів «Гречці» Ігор Погасій, представник відповідача, захистом була подана заява про припинення впровадження по справі на підставі 80 ст. ГП К України. Оскільки даний спір не може вирішуватися в господарському суді, адже відсутній факт того, що відповідач як приватний підприємець використовує сайт у власних комерційних інтересах, керує ним і контролює його роботу.

"Я впевнений, що цей позов не може бути задоволений. Більше того, мене дивує як його можна було прийняти, коли масово відхиляють інші позови по інших справах, в яких неправильно написане якесь слово або щось визначено. А тут стоїть запитання щодо забов’язання сайта спростувати інформацію.Саме до сайта, а не до редактора. Це як дати запит до компютера чи ксерокса. Але чомусь такий позов було прийнято і відкрито впровадження.

Проте в даному випадку є сподівання на те, що справу розглядає колегія, а не один суддя зі своєю суб’єктивною думкою. Тож ми сподіваємося на обґрунтоване і виважене рішення, яке лише засвідчить авторитет судової влади».

Наприкінці мітингу на підтримку незалежних медіа його учасники одностайно прийняли резолюцію в якій звернулися з низкою вимог до Голови Кіровоградської обласної організації Партії регіонів Сергія Ларіна. У своєму зверненні кіровоградці вимагають відкликати позовні заяви щодо газети Кіровоградська правда і онлайн-журналу «Гречка». Також, в документі йдеться про те, що «Обласна організація Партії регіонів дійсно використовує адмінресурс, що підтверджується розташуванням агітаційних плакатів із зображенням кандидата в депутати Олександра Шаталова в приміщеннях органів місцевого самоврядування(лікарні, поліклініки, школи), що заборонено п.4 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Наступне слухання відбудеться 29 серпня о 9.30 в приміщенні Господарського суду Кіровоградської області.

Валерій Лебідь

Джерело :http://gre4ka.com.ua/

Просмотров: 797 | Добавил: NOD32 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 94
В Богдановке
 
Календарь
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Облоко тегов
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0