Главная » 2012 » Октябрь » 5 » Нове життя в Кіровоградщину вдихне ядерний завод
06:48
Нове життя в Кіровоградщину вдихне ядерний завод


Забитий перший кілок і церемонія закладки символічного каменю ознаменували початок будівництва заводу з виробництва ядерного палива на Кіровоградщині.


Підприємство дозволить повністю забезпечити всі атомні енергоблоки паливом власного виробництва. Завод нарешті позбавить українські АЕС залежності від імпорту, запевняє прем'єр-міністр Микола Азаров.
«На цьому місці буде побудована перша черга, яка буде здана до 2015 року. Вона дозволить нам забезпечувати усі наші реактори, плюс іще два, які ми побудуємо до 2015 року», - додає Азаров.
На будівництво ядерного заводу інвестори виділили майже 500 мільйонів доларів. Підприємство дасть роботу півсотні фахівців і вдихне нове життя в регіон, каже прем’єр-міністр. Адже 10% від вартості проекту направлятимуть на соціальну сферу та розвиток інфраструктури краю. Крім того, завод у десятки разів збільшить надходження до місцевого бюджету. 
Україна й Росія планують розширювати співпрацю в атомній сфері, наголосив генеральний директор державної корпорації «Росатом» Сергій Кірієнко. Нині країни обговорюють питання про створення спільного підприємства з конверсії і збагачення урану на російській території.
Над розробкою проектної документації спільного україно-російського дітища працюватимуть фахівці обох країн. Перша продукція – твели, елементи реактора, які містять ядерне паливо – зійдуть з конвеєра у 2015 році.
Виробництво налагодять за найсучаснішими технологіями. Фахівці прогнозують: потенціалу нового підприємства вистачить не лише для українського ринку, а й для експорт за кордон.

//Ірина Цимбал, «ФАКТИ», ICTV



Просмотров: 713 | Добавил: NOD32 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
1 NOD32  
0
Сие действо не имеет никакого практического смысла, кроме предвыборной агитации. На сегодняшний день нет даже проекта будущего завода по производству ядерного топлива, представители российского Государственного специализированного проектного института обещали предоставить его украинской стороне в мае 2013 года. Отсутствует лицензия Госатомрегулирования Украины на строительство завода. Она может быть выдана эксплуатирующей организации после того, как та подаст соответствующий пакет документов и заявление на получение лицензии. В этот пакет, помимо проекта, входят предварительный отчет по анализу безопасности и положительные заключения государственных экспертиз — экологической, строительной и т.д. Законодательство Украины запрещает осуществлять строительные работы, вплоть до заливки первого кубометра бетона, без такой лицензии.

2 Бурбело  
0
Добрий потенціал для похоронних бюро.... кіровоградщина і так на першому місці по онкозахворюваннях.... а ці презервативи будуватимуть і без отримання дозволів , а нехай хто-небудь не дасть , так його на полювання запросять чи сам застрелиться , головне що аж 500мільйонів дають інвестори.... непотрібен копійчаний проект з мільйонними прибутками , необхідно мільйонний проект , нехай він буде збитковим, а скільки необхідно вони вкрадуть......... В дупу їм запхати по два твели !!!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 94
В Богдановке
 
Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Облоко тегов
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0