Главная » Архив материалов


День української мови і писемності для мене нічого не означає. Для мене це не свято, і впевнена, якщо 9 листопада мене спитають «який сьогодні день?», то я відповім «п’ятниця». Якесь дурнувате свято на фоні того, що більшість українців українською так і не говорять. Саме існування такого дня мені здається неприродним, вигаданим, для того, щоб у школах і на філологічних факультетах влаштовували творчі вечори і диспути, патетично били себе в груди і запевняли, що українська «найсолов’їніша з солов’їних», а після сідали до маршрутки і говорити «астанавітє пажалуста» або і гірше «остановіть здєсь».

З українською мовою справа інша. Для мене це символ національної ідентичності. Я говорю українською, бо я н ... Читать дальше »
Просмотров: 720 | Добавил: NOD32 | Дата: 09 Ноя 2012 | Комментарии (0)


С 1 по 30 ноября 2012 года на территории  Кировоградской области будет проводиться месячник добровольной сдачи в органы внутренних дел незарегистрированного оружия, специальных средств самозащиты, взрывных материалов и боеприпасов.

Граждане, которые добровольно сдадут оружие, освобождаются от криминальной и административной ответственности, а оружие, которое разрешено для регистрации, а это – охотничье и газовое, может быть по их желанию зарегистрированная в их собственность в установленном порядке. 
Оружие можно сдать в районные подразделения ОВД по месту жительства. Справки по телефонам: 39-70-25, 24-74-95.
В целом в течение 2011 года в органы внутренних дел области гражданами добровол ... Читать дальше »
Просмотров: 833 | Добавил: NOD32 | Дата: 01 Ноя 2012 | Комментарии (1)


Найбільшим празником у жовтні є Покрови Пресвятої Богородиці. Культ Богоматері як покровительки нашого народу існує від княжих часів. Марія була земною жінкою, яку вподобав Господь за матір свого сина, щоб у людській подобі він ніс праведне Боже слово до людей. Саме тому люди, прохаючи в Бога помочі, завжди зверталися до своєї заступниці, вважали, що вона, переживши мученицьку смерть сина, не допустить на землі неправди й насильства.


Приводом до встановлення цього празника стало видіння св. Андрія Юродивого, коли Царгород, столицю Візантії, оточили араби. У храмі Пресвятої Богородиці, де зберігалися її риза та покров, правилася всеношна. Переляканий невідомістю й жахами перед напасниками, народ ущент заповнив хр ... Читать дальше »
Просмотров: 779 | Добавил: NOD32 | Дата: 14 Окт 2012 | Комментарии (0)


14 октября на телеканале «Интер» начнется премьерный показ телесериала «Синдром Дракона», сообщает «FOTOINFORM».


Во время съемок сцен в Кировограде много жителей нашего города приняли участие в съемочном процессе.
Сюжет картины основан на реальных событиях, которые происходили в нашем городе в 90-х годах. В нашем городе проживал коллекционер антиквариата Ильин, а после его смерти была найдена его коллекция, которая оценивалась в очень огромную сумму долларов. Все, что связано с этой историей, можно увидеть в этом сериале.
Завтра в 17.45 ... Читать дальше »
Просмотров: 1159 | Добавил: NOD32 | Дата: 13 Окт 2012 | Комментарии (1)

Фабрика художніх виробів «Слобожанка» рада вітати Вас на сторінках нашого сайту. Сподіваємося, що інформація, яку Ви отримаєте тут, буде не тільки комерційно цікавою для Вас, але і пізнавальною.

Давні народи вважали, що пізнаючи минуле, можна заглянути у майбутнє.
«Слобожанка» з повагою до національних традицій та теплотою до кожного серця створює вироби, що завжди наповнені життєдайною символікою та обереговими традиціями нашого народу. Вироби «Слобожанки» відображують найкращі традиції минулого, а саме: української та слов’янської вишивки, та перетворюються у шедеври майбутнього.



одяг для дівчаток

Українська вишиванка завжди була чимось більшим, аніж просто сорочкою, бо в ній зібрана мудрість, любов, душа народу. І, незважаючи на розвиток різноманітних модних ... Читать дальше »
Просмотров: 3642 | Добавил: NOD32 | Дата: 13 Окт 2012 | Комментарии (4)


На околицях м. Знам’янка Кіровоградської області екологи виявили масштабний лісоповал унікального Чорного лісу, що є найбільшим лісовим масивом на межі степової та лісостепової смуги і має виняткове історичне та культурне значення. Причиною лісоповалу стала побудова об’їзної дороги навколо Знам’янки для вантажівок, що змушені їхати трасою від Олександрії до Олександрівки через місто і заважають місцевим мешканцям. Але ця мета не може виправдати нищення Чорного лісу, впевнені екологи.

... Читать дальше »

Просмотров: 868 | Добавил: NOD32 | Дата: 12 Окт 2012 | Комментарии (0)


Недалеко от с. Ивангород Александровского района Кировоградской области в результате падения самодельного мотодельтаплана погиб 31-летний пилот.

Об этом корреспонденту УНИАН сообщили в пресс-службе прокуратуры Кировоградской области.
Выездом на место происшествия установлено, что в понедельник 31-летний житель Знаменки, не имея свидетельства пилота, осуществлял несанкционированный полет на самодельном мотодельтаплане, однако не справился с управлением и упал в лесополосу. В результате столкновения с землей мотодельтаплан загорелся.
В настоящее время установлено, что летательное устройство не было зарегистрировано в установленном законом порядке, удостоверение о пригодности к полетам на этот мотодельтаплан также не выдавалось.< ... Читать дальше »
Просмотров: 815 | Добавил: NOD32 | Дата: 10 Окт 2012 | Комментарии (0)


Державна екологічна інспекція у Кіровоградській області спільно з користувачами мисливських угідь, міліцією та громадськістю проводить рейди-перевірки із виявлення фактів браконьєрства.

Повідомляє прес-служба Держекоінспекції в області.
З початку року виявлено та затримано 21 порушника правил полювання, по 5 порушниках матеріали передано на розгляд до судових органів. На території Кіровоградської області сезон полювання на хутрових звірів та на фазана в 2012 року офіційно не відкрито.
По одному матеріалу Світловодським міськрайсудом прийнято рішення про к ... Читать дальше »
Просмотров: 631 | Добавил: NOD32 | Дата: 10 Окт 2012 | Комментарии (0)


Трехлетний Спанглс родился 4 июля, в День независимости, и получил свое имя в честь праздничных фейерверков (от английского «spangles» - «блестки»).

Вся планета в свое время была без ума от косоглазого опоссума Хайди: ушастую обитательницу лейпцигского зоопарка даже пригласили на вручение «Оскара». Увы, в сентябре прошлого года Хайди скончалась. И вот, похоже, ей на смену пришёл новый всеобщий любимец: косоглазый кот Спанглс.
Очаровательный косоглазый котяра стал настоящей интернет-сенсацией после того, как его владелица разместила его снимки на страничке в ... Читать дальше »
Просмотров: 587 | Добавил: NOD32 | Дата: 09 Окт 2012 | Комментарии (1)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 16 17 »
Форма входа
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 94
В Богдановке
 
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Облоко тегов
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0