Главная » 2015 » Июнь » 26 » У Знам’янському районі селом керує жінка засуджена за корупцію (ВІДЕО)
11:19
У Знам’янському районі селом керує жінка засуджена за корупцію (ВІДЕО)

У Знам’янському районі суд зобов’язав поновити на посаді голову сільради, засуджену за корупцію.

 

Керівницю села Богданівка Ларису Назаренко у 2013-му засудили за привласнення майна та підробку документів, передає канал«Кіровоград».

 

Про свою судимість жінка нікого не повідомила і продовжила керувати селом. Через рік, коли місцеві депутати дізнались про таємницю, керівницю зняли з посади. Однак на той час судимість вже зняли за амністією.  Тепер сільрада має повернути корупціонерку на посаду.  

 

Корупційні скандали, пов’язані з діями сільського голови у Богданівці, виникали неодноразово.  Член виконкому Богданівської сільради Станіслав Делюрман розповідає, 3 роки тому до керівництва села звернулись дві сім’ї з проханням надати їм житло в приміщенні покинутого гуртожитку. Тоді голова села самовільно вирішила віддати весь двоповерховий гуртожиток одній родині.

 

Депутат Богданівської сільради Анатолій Літовка розповідає про інші зловживання голови. Говорить, коли в село прийшов інвестор і запропонував зменшити витрати на опалення завдяки новим технологіям, сільрада відразу ж прийняла цю пропозицію. Натомість керівниця села самостійно розірвала договір з інвестором і поновила роботу збиткового комунального підприємства.

 

За ці дії та низку інших порушень у грудні 2013-го року Знам’янський міськрайонний суд засудив сільську голову Ларису Назаренко на 3 роки з відстрочкою в 1 рік. Свою судимість жінка зберігала у таємниці і продовжувала займати посаду голови. Правда сплила через рік.

 

Рішенням сільради депутати звільнили Ларису Назаренко з посади. Та з’ясувалося, що на той час її уже амністували і судимість зняли. Тож суд зобов’язав поновити голову на роботі. Для цього на чергову сесію сільської ради прибув судовий виконавець.

 

Депутати все ж вирішили зачекати на рішення апеляційного суду і не проголосували за включення питання про поновлення на посаді колишнього голови в порядок денний сесії.

 

На момент зйомки сюжету Лариса Назаренко була в приміщенні сільради. Коментувати будь-що на камеру відмовилася. 

 

Джерело: http://novosti.kr.ua/

Просмотров: 1874 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 94
В Богдановке
 
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Облоко тегов
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0